English

POLAR DOLLAR - en ny serie samlesedler

Vi har på denne siden gleden av å presentere for deg den nye serien med samlersedler Polar Dollar (ikke gyldig som betalingsmiddel) relatert til nordområdene ARCTIC TERRITORIES (områdene nord for Polarsirkelen).

Dette er en serie med utsøkte samleobjekter for alle som samler sedler fra hele verden og spesielt for alle som samler sedler i polymer (plast). Sedlene er av høyeste designmessig kvalitet og trykket i plastmaterialet polymer på lik linje med mange lands pengesedler. Sedlene har også et holografisk felt med seddelens serienummer, en holografisk vertikal stripe eller en tilsvarende markering.

Her presenteres nordområdene (Arctic) gjennom en serie delikate, informative og samleverdige sedler som har et tema hvor miljø, klima og natur er hovedelementer. Dette er ekstremt viktige elementer i dagens diskusjon om fremtiden til disse områdene. Tanken er at dette skal bli en serie samleobjekter som kommer med ett eller flere nye objekter hvert år. Polar dollar er lik US dollar i verdi og kan veksles inn som beskrevet på sedlene. Sedlene er ikke gyldig betalingsmiddel.

Polar Dollar 10 dollars        Polar Dollar 2

I 2010 presenterte vi de to første sedlene i serien (2 og 10 PD) med dyrelivet i nordområdene i fokus ved å vise to av de mest typiske dyrene fra dette området, en nyfødt selunge og en isbjørn. Begge disse dyrene er i dag utsatt for både mennesker og naturens påkjenninger.

Den store interessen for disse sedlene var overveldende og medførte at vi ganske omgående ble nesten utsolgt, dette resulterte derfor i at et begrenset opplag av serie 2010B og 2010C ble utgitt.

I 2011 ble tre nye sedler (3, 8 og 15 PD) i serien Polar Dollars utgitt.
Som for de to første utgavene i serien, er det også her dyrelivet i nordområdene som står i fokus ved at vi presenterer en arktisk terne, en gruppe hvalross og igjen en isbjørn med en unge. Også disse dyrene er i dag utsatt for både mennesker og naturens påkjenninger.

I tillegg presenterer sedlene personer med relasjon til de samme områdene. De to første sedlene presenterte Fridtjof Nansen som er kjent for mange, ikke bare som polfarer, men som vitenskapsmann, diplomat og Nobelpris vinner. De neste tre sedlene presenterer en annen berømt norsk polfarer, Roald Amundsen, som var den første til å nå både Nord- og Sydpolen. Han var også den første til å gå gjennom Nordvest-passasjen med polarskipet Gjøa.

Polar Dollar 3 dollars  Polar Dollar 8 dollars  Polar Dollar 15 dollars

Nye utgaver i 2012

2012 innledes med tre nye ugaver i serien Polar Dollars. Som for tidligere utgaver er det dyrelivet i Arctic som også denne gangen pryder forsiden av sedlene. Hvor to polar rever møtes på 1 PD, på 5 PD møter vi en staut moskus okse og på 9 PD er det igjen isbjørnen som er avbildet.

Polar Dollar 1 dollars  Polar Dollar 5 dollars  Polar Dollar 9 dollars

Den store interssen for disse sedlene har medført at opplaget på 1 dollar måtte økes og er i denne utgaven oppdelt i litra fra A til L, hvor hvert litra inneholdet kun 9999 sedler. Dette gjør at vi også kan tilby en serie med 12 forskjellige litra, alle med samme nr.

12x Polar Dollar 1 dollars    Bakside av Polar Dollar 1-5-9 dollars

De to tidligere utgavene har presentert berømte polfarere på baksiden av sedlene, denne serien fra 2012 viser en moderne polekspedisjon. Hver seddel viser en person på ski over polisen med en kjelke på slep. Det spesielle med disse bildene er at når de tre sedlene legges ved siden av hverandre danner de et komplett bilde av en polekspedisjon hvor tre personer krysser snø og is landskapet på vei mot Nordpolen.

Interessen for disse sedlene har vært stor ikke bare fra samlere, men også fra andre og spørsmål etter sedler sammensatt til blokker og helark, spesielt til bruk som dekorasjoner, har medført at vi nå også kan tilby en rekke varianter av blokker med 2 og 3 sedler samt helark med 15 sedler. Du finner alle disse variantene til salgs ved å klikke på linkene under.

Blokker med:

  2 + 10 PD from 2010  3 + 8 + 15 PD from 2011 2 x 1 PD from 2012

Blokker med 3 like sedler:

  3 x 1 PD fra 2012  3 x 2 PD fra 2010 3 x 8 PD fra 2011

De to første utgavene av helark var 12 x 1 PD med litra A til L, Specimen og 15 x 1 PD med litra M til ZZ, Specimen.

Helark 12 x 1 Polar Dollar (A - L) Helark 15 x 1 Polar Dollar (M - ZZ)

Helark med 15 x hver seddel, dette er ideelle dekorasjoner som kan settes inn i en dekorativ ramme og egner seg både på et kontor, et oppholdsrom eller en gang/korridor, arkene har  målene 48 x 40 cm.

De nye 2013 De nye 2013 utgavene består av 3 nye sedler med valør 2 1/2, 6 og 11 Polar dollar. Disse sedlene er trykket på samme plast materiale (polymer) som tidligere utgaver. Nytt fra 2013 er den fantastiske vertikal hologram stripen på høyre side av seddelen. Denne hologram stripen gir sedlene et komplett nytt utseende. Denne viser isbjørnen i logoen med forskjellige effekter samt mikrotekst. Disse effektene fremkommer ved å snu på seddelen.

Polar Dollar 2.5 dollars  Polar Dollar 6  Polar Dollar 11

Som for tidligere utgaver er disse sedlene trykket i farger og avbilder noe av det utsatte arktiske dyrelivet: Isbjørn, Polar rev og en Blåhval.

Back of Polar Dollar 2.5 - 6 - 11 dollars Når alle tre sedlene legges ved siden av hverandre danner baksiden et totalbilde av kjente motiver fra verdens største øy, GRØNLAND som er en del av Arctic Territories. Her er havet med majestetiske isfjell, iglo, jegeren med sitt hundespann og i sentrum fangstmannen i sin lokale kajakk, et bilde som passer fint på veggen

2014 utgaven består av tre sedler med valørene 1 ½, 3 ½, og 12 Polar dollars.  Som for tidligere utgaver er også disse sedlene trykt på det samme plast materiale (polymer). Disse nye utgavene har en forbedret utførelse av den vertikale holografiske stripen på høyre siden av seddelen som gir sedlene et moderne og komplett utseende.
2014 utgavene har fokusert på området Svalbard som er den nordligste delen av Europa. Longyearbyen ligger på hovedøyen Spitsbergen og er verdens nordligste bebyggelse med ca. 3000 fastboende. Hele området er på ca. 62.000 kvadrat-kilometer hvor over 60 % er dekket av is.

Sedlenes framside viser henholdsvis; tre isbjørner, en hvalross og tre lundefugler alle velkjente elementer i Svalbards natur.

Polar Dollar 2.5 dollars  Polar Dollar 6  Polar Dollar 11

Back of Polar Dollar 2.5 - 6 - 11 dollarsLegges baksiden av alle tre sedlene ved siden av hverandre får vi et flott kveldsbilde av Longyearbyen med de majestetiske fjellene som bakgrunn. Hver enkelt seddel har et kart over Svalbard og en kort beskrivelse av området.
Dette er et bilde som kan brukes som dekorasjon både på kontoret og på hobbyrommet og selvsagt hører dette med i seddelsamlingen sammen med tidligere utgave i denne serien.

I tillegg til å levere disse tre sedlene enkeltvis kan de leveres i sett med like serie nummer og sedlene kan også levere som en sammenhengende blokk som Specimen med serie nr.  A 0000 eller B 0000.

Les mer og bestill dine sedler for omgående levering direkte fra distributøren.

Samlere: Klikk her for å bestille!    Forhandlere: Klikk her for å bestille!


DISTRIBITØR AV POLAR DOLLAR:

Mynt og Seddel


Polar Dollar 2


Polar Dollar 8 dollars


Polar Dollar 1 dollars